Garrett detektorji metala su vrhunski uređaji i zbog toga pod površinom zemlje mogu otkriti takođe predmete, koji bi mogli predstavljati potencialnu opasnost za vas i/ili okolinu!

Traženje metala sa detektorom je lijep i zanimljiv hobi, a da bi tako i ostalo,

UVAŽAVAJTE SLJEDEĆA UPUTSTVA:

Djeca, koja koriste detektor metala, moraju biti pod nadzorom odrasle osobe!

Kod kopanja na nepoznatim područjima budite uvijek vrlo oprezni, ne znate šta je pod površinom!

Izbjegavajte aktualna i istorijska vojna područja, postoji velika vjerovatnoća, da ćete naletjeti na neeksplodirana ubojita sredstva. Rukovanje njima može biti izuzetno opasno po život! Proizvođač i prodavač ne preuzimaju nikakvu odgovornost za vaše radnje!

Izbjegavajte područja, gdje postoji mogućnost, da ćete naletjeti na elektični vod. Ako ste pronašli dio električne instalacije, koja bi mogla biti pod naponom, nemojte je dirati! Ako ste pronašli cijev, u kojoj bi mogla biti tekučina ili plin, nemojte je dirati!

Traženje na arheološkim područjima, spomenicima i drugim lokacijama kulturno-istorijskog značenja je zabranjeno i sa tim kazneno djelo. Namjensko traženje arheoloških ostataka, bez dozvole MK-UZKB, je zabranjeno. Ako slučajno pronađete predmet, koji bi mogao imati arheološku vrijednost ili značenje, stupite u kontakt sa odgovarajučom ustanovom (lokalnim muzejom ili Upravom za zaštitu kulturne baštine).

Za sve dodatne informacije ili pojašnjenja u vezi korištenja detektora metala nas kontaktirajte!

PODRUČJE, KOJE STE PRETRAŽILI, OSTAVITE U TAKVOM STANJU, KAO ŠTO STE GA PRONAŠLI! ZATRPAJTE ISKOPANE RUPE!